Guardia Nueva - Instagram Guardia Nueva - Youtube Guardia Nueva - Facebook

Tango- ja viihdeorkesteri

Guardia Nueva


Suomi ja Turkki taipuvat tangoon

Suomi ja Turkki taipuvat tangoon

29.09.2006

Festivaali Galata – aukiolla 16. syyskuuta 2006!

Syyskuussa suomalainen tango saapuu Turkkiin. Yksi Suomen parhaista tango-orkestereista, kokkolalainen Guardia Nueva kapellimestarina Raimo Vertainen aloittaa turkkilaisen tangokansan valloittamisen Istanbulista ja jatkaa Ankaran kautta Izmiriin Egean -meren rannalle. Orkesterin solisteina esiintyvät tangokuningas Matti Korkiala ja orkesterin oma solisti Tuomas Airola. 'Turkki ja Suomi taipuvat tangoon' -tangofestivaali on Suomen Ankaran suurlähetystön järjestämä tapahtuma, jonka tarkoitus on tehdä suomalaista tangokulttuuria tunnetuksi Turkissa.

Istanbulissa konsertti on ulkoilmatapahtuma ja sen paikkana on historiallisen Galata -tornin juurella oleva aukio keskellä Istanbulin kulttuuri- ja huvielämän keskusta. Galata ympäristöineen on ollut genovalaisten kauppiaiden, juutalaisten ja myöhemmin monien muidenkin ulkomaalaisten ja ei-muslimivähemmistöjen asuinseutua. Mitä ilmeisimmin ensimmäiset tangon sävelet Turkissa 1920 –luvulla on kuultu juuri näillä seuduilla Istanbulissa. Galata –tornin aukio on siis mitä sopivin paikka tangolle. Konsertissa esiintyy myös turkkilainen Sema -tango-orkesteri. Aukiolla on mahdollisuus myös tanssia.

Ankarassa ja Izmirissä tilaisuudet järjestetään illallistanssiaiskonsertteina Sheratonissa ja Crowne Plaza –hotelleissa. Tarkoitus on saada kaikki tangoa harrastavat turkkilaiset liikkeelle.

Festivaali on osa lähetystön Suomen EU –puheenjohtajuuskauden kulttuuriohjelmaa Turkissa. Turkissa on suuri joukko argentiinalaisen tangon harrastajia, mutta suomalaista tangoa ja omaleimaista tangokulttuuria ei tunneta Turkissa lainkaan. Syyskuun jälkeen toivomme asian olevan toisin.

Uutiset

Lataa lisää